In de rubriek “Blunders” (bestaat die rubriek?!) hebben we vandaag eentje die mij best wel even liet schrikken… Help, waar is mijn auto?!

Lekker shoppen

Het is alweer een tijdje geleden dat het gebeurd is; ik ging lekker met mijn zusje en de kinderen naar Ikea toe. Eerst even wat eten en daarna de winkel in. Als afsluiting mochten de kinderen zelf nog een ijsje maken; dat is de enige reden dat ze Ikea leuk vinden haha. Wij waren allebei met onze eigen auto gekomen en stonden dus ook ergens anders geparkeerd. Bij Ikea Utrecht, waar wij zelf eigenlijk nooit komen. Maar goed, geen probleem zou je denken en nadat het ijsje op was, namen we afscheid. Ze met haar kids naar de auto en ik met mijn kids (en een zware kar) naar mijn auto. Tenminste….. dat was de bedoeling.

Op zoek

Op zich geen probleem; we liepen enthousiast de richting op waar de auto stond. Of moet ik zeggen, dat ik dacht dat hij stond. Want hij stond er dus niet…. Geen probleem, dan staat hij vast wel een stukje verder. Dus ik zei enthousiast tegen de kinderen ‘dan staat hij vast daar!’ en we liepen verder. Maar ook daar stond hij niet… en nog een stukje verder ook niet. *slik* Wat nu?? Want nu ik wat beter ging kijken, leek eigenlijk best alles op elkaar….

En nu…

Inmiddels had de oudste door dat ik de auto ‘kwijt’ was…. want waar stond hij toch?? Hij had ook nog wel wat ideeen, maar ik had ook nog die zware kar bij mij. Ik gaf hem de autosleutels en de opdracht om de deur steeds open en dicht te doen met de afstandbediening. Dan gaan de lampen tenslotte knipperen en dan weten wij waar hij is! Ik had ook echt geen herkenningspunt, terwijl ik meestal nog wel een foto maak van bijvoorbeeld de rij waar ik sta. Maar goed, nu natuurlijk niet.

Om eerlijk te zijn werd ik best zenuwachtig… voor hetzelfde geld was hij gesloten! Dan kon ik nog wel honderd rondjes lopen, maar dan ging ik hem echt niet vinden. En de jongens werden ook wel geïrriteerd; moe van het winkelen en dan ook nog best een stuk lopen. Ik begon de moed al te verliezen toen… ik de lichtjes van de auto zag knipperen! Hoera!!

Weet jij hoe vaak het gebeurd?

Dat ik niet de enige ben die dit heeft, dat weet ik wel. Pas las ik een verhaal van iemand die haar auto in de stad was kwijt geraakt en met een vriendin op zoek waar naar haar auto. Stiekem best grappig, maar oh, wat baal je als het je zelf gebeurd!! Maar uit onderzoek van de ANWB blijkt dat zes op de tien mensen zijn auto wel eens is kwijt geraakt!! Ik las ook dat ANWB hier een oplossing voor heeft, ANWB Connected. Die toont jouw exacte locatie; handig!! Gebruikers krijgen ook informatie over de technische staat van de auto en hun rijstijl. Of ik laatste zou willen, dat weet ik niet haha, maar die exacte locatie is natuurlijk een uitkomst!!

Zeg eens eerlijk; ben jij wel eens jouw auto kwijt geweest?!