Soms weet je het gewoon niet meer he, dan zie je door de bomen het bos niet meer. Dat kan op het werk zijn of thuis en is meestal niet een heel goed teken. Ik heb hier ook last van. In mijn geval gaat het om het huishouden. Dat is mijn ding niet, om het zo maar even te zeggen. Bijhouden is dus een uitdaging en als je het niet bij houdt, ja, dan zie je door het stof de muur niet meer, zal maar zeggen. Maar daar gaan wij nu verandering in brengen!

Erkenning

Stap 1 is erkenning, zeggen ze toch altijd? Ik denk dat ik lang minder moeite met de rommel in ons huis had, of het eigenlijk niet zo zag. Ikea introduceerde een paar jaar geleden “Rommelblindheid” en dat is echt op mijn lijf geschreven. Bij een ander kan ik nog wel eens denken ‘nou nou’, terwijl je onze woonkamertafel eens moet zien! Om over de rest maar niet te spreken (jaja, erkenning). Maar na de erkenning komt het moment dat je moet aanpakken en dat is dus toch best wel een ding.

Aanpakken

Waarom dat een ding is? Omdat je door die bomen het bos niet meer ziet… Klinkt best zielig he? Eigenlijk wil je dat iemand je  hand beetpakt en het gewoon voor je doet. Hoe heette die RTL serie ook alweer? Hoe schoon is jouw huis? Ik wil niet zeggen dat de luiers hier over de grond liggen, maar toch.
Maar geen nood, inmiddels zien wij weer wat licht en hebben wij een plan van aanpak gemaakt. Een stap 2 dus. Een stap die bestaat uit meerdere sup-stappen; maar wij hebben er in! Ik ga nu verder nog even niets verklappen; maar wordt vervolgd!