Onze jongens schelen maar een paar dagen, 3 om precies te zijn. Ryan is 8 juli jarig, hij wordt dan 6 jaar en Alec wordt 11 juli alweer 8 jaar oud. Drie dagen na elkaar dus en ook nog in de vakantieperiode; heel handig…. not. Wij vieren de verjaardagen dus altijd samen, maar is dat nu handig?!

Versieringen

Ja, met stip op nummer 1; voor het versieren van de kamer is natuurlijk heel handig dat ze samen hun verjaardag vieren! Dit doen wij in een keer en dus eigenlijk ook maar 1x per jaar. Want met de verjaardagen van mijzelf of Leo versieren wij de kamer nooit, jullie wel? Het is niet mijn favoriete bezigheid; dus hier ben ik wel blij mee. De kinderen verwachten natuurlijk wel slingers en ballonnen, die wij dus een keer paar jaar op hangen.

Cadeaus

Zoals gezegd zijn ze allebei in de vakantie periode jarig; ook niet handig. Afgelopen jaar hebben wij de verjaardagen dus een week eerder gevierd, omdat we met de verjaardagen zelf op vakantie waren. Groot voordeel voor de jarigen; ze kregen de cadeaus een week eerder!

Andere jaren vieren we het niet eerder en dan is het maar net wanneer wij de verjaardagen vieren wanneer ze de cadeaus uitpakken. Meestal krijgen ze op hun verjaardag zelf de cadeaus van ons; en dus heeft Alec even pech. Ik geloof niet dat hij het heel erg vond dat hij geen cadeaus kreeg; hij wist dat hij zijn cadeaus een paar dagen later zou krijgen. Tot dat moment speelde hij gewoon lekker met de cadeaus van Ryan 😉

Wat te geven

Cadeautips; die zijn wel altijd een uitdaging! Ze willen vaak namelijk hetzelfde; logisch met twee jongens die maar 2 jaar schelen. En soms vinden wij dat niet erg; maar om nu twee dezelfde LEGO treinen te kopen; dat is toch een beetje onzin. Gelukkig zijn ze ook wel allebei heel anders; zo is de jongste helemaal gek van Superheroes, iets waar de oudste niet zoveel mee heeft. Verlanglijstjes maken zijn in ieder geval wel lastig; ieder jaar weer haha.

Kinderfeestjes

De kinderfeestjes; die geven ze natuurlijk wel allebei apart! Het liefst heb ik ook dat de ander niet mee gaat naar het kinderfeestje, want dat is hun eigen feestje en niet die van broerlief. Tot nu toe hebben ze ook andere wensen en belangrijker; ook hele andere vriendjes. Dus dan is het niet eens aan de orde om het samen te doen.

Trakteren

Ja, twee verjaardagen na elkaar betekent ook twee keer trakteren en dus traktaties maken. Waar ik op het kinderdagverblijf nog heel creatief was, ik lijk wel steeds makkelijker te worden. Misschien ook omdat het aan het eind van het schooljaar is én ik twee keer een traktatie moet maken haha. Ryan trakteerde vorig jaar op ijsjes; een prima keuze vond ik zo hihi. Alec op cakejes, maar hij vind het ook leuk om ze zelf te maken. Als ze hetzelfde willen trakteren dan vind ik dat geen probleem, maar net wat ze zelf willen. Het is al een paar keer gebeurd dat ze op dezelfde dag trakteren omdat het zo uitkwam; ook gezellig hihi.

Taart

En dan de taart; heel belangrijk volgens de jongens 🙂 Zonder taart geen verjaardag! En die taart; mogen ze natuurlijk allebei uitkiezen! Ze krijgen gewoon allebei hun eigen taart; en die komen echt wel op.

Conclusie; die jongens vinden het niet erg om hun verjaardag samen te vieren en wij daarom eigenlijk ook niet. Als ze wat ouder zou, dan vinden ze het misschien wat minder leuk, maar dat zien we dan wel weer!

Hoe zit het met jullie verjaardagen?! Vieren jullie ze samen of zijn ze heel erg verspreid over het jaar?