Inmiddels is de geboortegolf in mijn omgeving wel een beetje voorbij, Ryan is zelfs een van de jongste kinderen. Jammer, want ik vind het heerlijk om cadeaus te kopen, dus ook kraamcadeaus! Daarom geef ik jullie graag mijn cadeautips, misschien kunnen jullie iemand anders er een plezier mee doen 🙂

1 Kinderstoel

Als je met een groep mensen iets wil geven, dan kun je ook een groter kraamcadeau geven. Verzamel geld in met jouw collega’s, familie of mensen van de sportclub en koop een cadeau waar ze écht iets aan hebben of waar ze zelf het budget niet voor hebben. Bijvoorbeeld een luxe kinderstoel zoals de Stokke Tripp Trapp of een babyphone met camera.

2 Luiertaart

Een luiertaart mag niet ontbreken in dit rijtje! Ik vind ze altijd leuk om te geven en te krijgen. Verschillende lagen luiers met daarop allemaal leuke cadeautjes voor de baby. Ik heb nu ook een luiertaart gevonden waar je slabbetjes en een tutpopje met naam bij kan doen. Echt superleuk! Je kan natuurlijk ook zelf zo’n taart maken.

3 Kraamcadeau met foto

Mintens net zo leuk is het om iemand te verrassen met een kraamkado’s met een foto of afbeelding. Dit kan een foto van het baby’tje zijn, een afbeelding van het geboortekaartje of iets anders. Een foto van het baby’tje is soms misschien wat lastig omdat je die niet altijd hebt, maar via Facebook kom je soms al een heel eind. Anders kun je misschien ook aan een trotse opa, oma of tante vragen of ze misschien een leuke foto hebben die je kunt lenen.

4 Een klassiek kinderboek

Last but not least; een klassiek kinderboek! Zoals bijvoorbeeld Rupsje nooit genoeg. Het verhaal van Rupsje nooit genoeg is voor de kleinste, die heerlijk genieten van het vrolijke verhaal. Mijn zoontje van vier kent het verhaal helemaal uit zijn en vind het schitterend dat dat kleine rupsje zoveel eet. Inmiddels heb je ook van Rupsje nooit genoeg ook veel merchandise; leuk voor de kleinste!

5 Speelgoed

Waar je bij het kiezen van babykleding nogal met smaak te maken hebt, zit je met speelgoed al snel goed. Hoewel een baby in het begin met enkele speeltjes al meer dan tevreden is, komen er later tijden aan waarin het speelgoed niet is aan te slepen. Met speelgoed dat naast leuk ook nog eens goed voor de ontwikkeling is scoor je extra punten. Minpunten scoor je met speelgoed dat wel leuk is, maar verschrikkelijk veel (of irritant) geluid produceert.