Op 27 april 1984 werd ik geboren, dat is vandaag dus precies 32 jaar geleden. Een heugelijke dag voor mijn ouders en zus en broer, ze kregen er een dochter en zusje bij. En een schatje dat ik was, al zeg ik het zelf dan.

Net als mn vader

Mijn vader is ook jarig in april, en wel op 26 april. Ja, jullie lezen het goed. Een dag na zijn verjaardag kwam ik ter wereld. En dus vierde ik mijn verjaardag altijd samen met mijn vader. Dat vond ik niet altijd leuk, maar helaas had ik hier geen keus in. Maar er zijn nog meer mensen met wie ik mijn verjaardag moest delen. Ben je benieuwd met wie?!

Koning Willem-Alexander

Toen ik nog kleiner was, was hij nog prins. Prins Willem-Alexander, geboren op 27 april 1967 wordt dus 49 jaar. En zoals bij elke koning, koningin, prins en prinses worden de vlaggen uitgehangen door heel Nederland. Oh, wat vond ik dat een eer vroeger. Ik was er heilig van overtuigd dat ze dat speciaal voor mij deden. Ik had er nog geen flauw idee van dat de toenmalige prins ook jarig was. Tot mijn moeder mij een paar jaar later uit mijn droom hielp, “de vlaggen hangen ze niet voor jou uit, maar voor de prins!”

Koningsdag

Maar is het eigenlijk wel zo leuk om op een feestdag jarig te zijn? In mijn geval is dat Koningsdag, maar ja, je kan ook op een kerstdag jarig zijn. Mijn dochter kan met Pasen jarig zijn. Je doet daar niks aan, je hebt helaas geen keus. Ik moet zeggen, ik vind het wel leuk om op Koningsdag jarig te zijn. De vlaggen hangen uit (ook al is dat niet voor mij), mensen zijn vrolijk, ik heb altijd vrij om mijn verjaardag en mijn kinderen ook. Er zijn genoeg leuke dingen te doen, festivals en vrijmarkten en het oranje gebak is niet aan te slepen. Ik moet wel eerlijk vertellen, ik vier het al een aantal jaren met mijn dochter samen, zij is 7 april jarig. Dus ik heb geen problemen dat niemand komt, omdat ze andere dingen te doen hebben.  Voor mij zitten er alleen maar voordelen aan, maar er zullen ongetwijfeld mensen zijn die daar anders over denken.

Ik wens iedereen een gezellige Koningsdag toe, een Hoera voor de Koning en ook Hoera voor mij!