Als ik heel eerlijk ben, ben ik best wel van de cadeaus. Geven en krijgen, het maakt mij niet zoveel uit haha. Vooral sinds in de winkel sta, merk ik dat er best veel verschil tussen zit. In budget, maar ook wanneer wanneer iemand een cadeautje krijgt. Daarom ben ik benieuwd, geef jij een cadeautje als….

Goed rapport

Krijgen ze bij jou een cadeautje als ze een goed rapport hebben? Bij mij wel en met ‘goed’ is het vooral de bedoeling dat ze goed hun best hebben gedaan. Want dat is tenslotte het meest belangrijke! Vaak krijgen ze ook nog geld van de oma’s, en dat maakt het rapport krijgen toch weer wat leuker.

Geslaagd zwemdiploma

Hehe, geslaagd voor het zwemdiploma! Krijgen ze van jou een cadeau? Bij mij wel, want dit was vaak ook de motivator om ze uberhaubt te laten zwemmen. Dat het diploma gehaald is, dat is meer een cadeau voor de ouders hihi.

Vakantie

Je hoort ook vaak dat kinderen een kado’tje krijgen als ze op vakantie gaan. Dit is bij mij wisselend. Als we op vakantie gaan en een lange reis voor de boeg hebben, dan krijgen ze sowieso iets voor in de auto. Niets groots, als ze maar even zoet zijn. En in de vakantie mogen ze vaak ook wel iets uitkiezen van mij, een leesboekje bijvoorbeeld. En ja, dat zijn cadeaus, toch?!

Ziek/ prikje

Eerder schreef ik al over ‘schrikcadeaus’… en ziek zijn valt hier natuurlijk ook onder. Van mij krijgen ze op zich geen cadeau als ze ‘gewoon’ ziek zijn, maar wel als er iets meer aan de hand is. Bij een prik hoort een klein geschenk, bij een opname in het ziekenhuis geven wij wel echt iets om opgevrolijkt mee te worden. Een nieuwe LEGO set ofzo hihi of zo’n gave helium ballon. Ze vinden dat ook echt leuk; en vaak gaan ze ook heeel lang mee.

De andere broer/ zus jarig is

Die van mij schelen slechts 3 dagen, dus wij vieren het altijd samen. Maar je hoort vaak dat als het ene kind jarig is, dat het andere kind dan ook een cadeau krijgt. Van de ouders of de opa en oma. Bij ons thuis werd dit vroeger niet gedaan, ik vind het niet zo nodig. Maar goed, die van mij pakken samen de cadeaus uit 🙂

Vertel eens; hoe ga jij hier mee om?!

 

Image Credits: Pixabay.